Recepty a ich obmeny

Autor: Helena Michlíková | 25.1.2016 o 20:40 | (upravené 25.1.2016 o 20:46) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  92x

Keď  už raz niečo pečiem,nemám rada experimenty,napríklad,že do niečoho pridám trocha iné ingrediencie alebo ho aj iným spôsobom upravím.Keď je vyskúšaný, mal by byť podľa všetkého aj dobrý, chutný, jedlý.Nebudem sa do toho púšťať 

len z dôvodu, že sa chcem od iných líšiť. Že mám potrebu vystúpiť z davu a za každú cenu si týmto niečo dokazovať. Nie je to potrebné. Jasné, pri orechovníku a makovníku je rovnaký základ,rozdiel je len v plnke ale už aj tento detail nám zaručuje odlišnú chuť

Každá jedna kuchyňa má inú chuť. 

Každý varí a pečie podľa seba, to, čo má rád a v akej forme mu to vyhovuje. Nesnažme sa preto iným vnucovať tie naše. Aby neurazil, tvári sa, že mu chutí, že je všetko v poriadku. To ale tak len na oko vyzerá. Tak načo táto pretvárka ? Veď si to môžeme jednoducho uľahčiť a zbytočne sa nezaťažovať takýmito hlúposťami. Okrem toho na ne nie je ani nikto zvedavý. 

Keď mi raz chutí káva bez mlieka a cukru, budem si ju takto dávať aj naďalej. A bodka. Hovorí sa,že sa mi to môže niekedy už zunovať, zatiaľ to ale nepociťujem.  A pevne dúfam, že ešte dlho nepocítim. 

Helena Michlíková

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KULTÚRA

Matka naháňa únoscov svojho syna. Môže byť taký film komický?

Film Únos je prázdinovou zábavou.


Už ste čítali?