Dobré šťavnaté jablko

Autor: Helena Michlíková | 21.6.2016 o 22:14 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  50x

Keď si tak uvedomím, o čom som sa rozhodla dnes napísať, musím sa vrátiť v myšlienkach o dobrých 35 rokov dozadu. Síce nerada používam toto slovné spojenie, sem mi však akosi pasuje. Keď som bola u babičky,vždy večer, pred spaním,

mi nakrájala jablko. Babička veru vedela, čo je dobré. A hlavne zdravé. Vtedy som to považovala za samozrelmosť, už som bez tohto rituálu ani nechcela zaspať. Zvykla som si na to. No a práve dnes som dostala chuť dať si takto v kľude jablko. Ihneď ako som si ho brala do rúk, sa mi vybavili moje detské roky a s tým spojené radosti. Aj keď sme išli plávať na Matadorku, bez jablka by sa to nezaobišlo. Babička ich mala naporúdzi hneď niekoľko.Keby mi náhodou ešte priša chuť. Neviem, či môžem spomenúť aj značku, tak ale skúsim. Evelina. Sú neskutočne šťavnaté a aj po inej stránke mi vyhovujú. Mohla by som tu o ňom písať ešte veľa, čo je ale na v podstate obyčajnom jablku až tak zaujímavé. Jedine, že sú zdravé ale, čo je pre mňa oveľa podstatnejšie, si ho spájam s najkrajším obdobím v mojom živote. Tak dosť bolo o tomto ovocí. Idem si ho vychutnať do sýtosti. Aj so spomienkami.

                                                                                                          Helena Michlíková 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Odhalila kauzu slovenského predsedníctva. Odkiaľ prišla Zuzana Hlávková?

Gymnázium, ktoré navštevovala momentálne najznámejšia slovenská whistleblowerka, jej plánuje vyjadriť verejnú podporu.

DOMOV

Voliči chcú odchod Kaliňáka a Fica z Bonaparte. Smer bude padať ďalej

V Prešove bude Smer v najhoršej kondícii.


Už ste čítali?